top of page

!!Kasvatus tauolla. En vastaa yhteydenottoihin.!!
Sivut päivitetty viimeksi 15.7.2023

Etusivu: Text

Tervetuloa Briminpirtin Sivuille

Brittiläisten lyhytkarvojen pienimuotoista kasvatusta

_DSC1822.JPG
Etusivu: Welcome

Tietoa kissalasta

Kasvattajanimi FI*Briminpirtin on rekisteröity FIFessä 12.06.2022.
Kasvatuksen aloitin vuonna 2023, mutta keskeytin hankalan ensimmäisen pentueen vuoksi. Uudelleen aloittaminen ennalta määrittelemättömän ajan päästä.
Kaikki pennut on rokotettu, sirutettu, rekisteröity Suomen Kissaliittoon ja tarkastettu eläinlääkärillä ennen luovutusta.

Etusivu: About Us

Brittiläinen kissarotuna

Historia: Brittiläinen on perujaan Englannista tavallisista kotikissoista n.1880-luvulta. Rodussa on myös käytetty persialaista toisen maailmansodan jälkeen, jotta rodulle saatiin jatketta sen vähyyden vuoksi. FIFe hyväksyi Brittiläisen vuonna 1982 ja pitkäkarvaisen version sen sisarroduksi vuonna 2017.

Rotumääritelmä: Brittiläinen on suurehko ja painava kissa, jolla on lihaksikas vartalo ja lyhyet vahvat jalat. Brittiläisen naama on hyvinkin ainutlaatuinen. Sen kuuluu olla leveä ja pyöreä, sekä nenän pieni ja lyhyt. Uroksilla varsinkin on pulleat posket. Silmät Brittiläisillä on valloittavat, sillä niiden kuuluu olla isot ja pyöreät. Britin turkki on myös täysin omanlaisensa sen plyysimäisyyden vuoksi. Turkin värityksiä on hyväksytty todella monenlaisia, joten Brittejä löytyy vaikka minkä värisenä.

Luonne: Britin kuuluu olla seurallinen, ystävällinen ja luottavainen kissa, joka soveltuu mainiosti perheeseen. 

Etusivu: About

OTA YHTEYTTÄ

Iisalmi, Finland / Suomi
(myös Siilinjärvi)

+358 (0)50 444 2344

Etusivu: Contact
bottom of page