top of page
Search
  • nissinen-mira

Kasvatus tauolle ennalta määrittelemättömäksi ajaksi

Britalla oli synnytys 13.7, joka oli hankala. Kaksi pentua neljästä syntyi kuolleena, jotka eivät selvinneet elvytysyrityksistä huolimatta. Viimeinen pentu syntyi keisarinleikkauksella yöllä ja suureksi helpotukseksi niin pentu kuin Brita selvisi. Suuret kiitokset Savon Murren päivystykselle siitä. Pennut ovat nyt keinoruokinnalla muutaman päivän Britan lääkekuurin vuoksi, jonka se sai kohtutulehduksen hoitoon. Leikkauksen aikana koin syyllisyyttä tilanteesta, enkä halua Britan käyvän samanlaista synnytystä toista kertaa läpi, joten olen päättänyt steriloida Britan kunhan pennut ovat tarpeeksi vanhoja, jos ne vain selviävät. Kriittiset viikot ovat edessä.


Tämän hankalan alun vuoksi laitan kasvatuksen tauolle ja kun päätän joskus vuosien kuluessa aloittaa uudelleen, niin tiedän paremmin mitä kasvatusnaaraalta vaaditaan, jotta kaiken ei tarvitsisi mennä hankalimman kautta. Britan hankin alkuun vain lemmikiksi, mutta näyttelyissä käyminen ja muiden kasvattajien toiminnan seuraaminen herätti kiinnostuksen kasvatukseen. Olin siis etsinyt hyvää kissaa vain lemmikiksi, joka Brita todellakin on, mutten ollut ajatellut sitä kasvatuksen kannalta. Virhe siis oli edes yrittää aloittaa kasvatus Britalla. Toivottavasti nämä kaksi urospentua nyt selviävät, joista Basileus (alempi pentu) jää itselleni Britan kaveriksi ja Baltazar (ylempi pentu) menee vanhemmilleni.




31 views0 comments

Recent Posts

See All

Sulho kävi

Viimeinkin Britalla alkoi tälle keväälle kiima ja sulho pääsi käymään. Kaksi päivää pari touhusi ja nyt vain odotellaan, että onnistuiko astutus vai ei. Britalle kyllä on uni maittanut vaikka välillä

Post: Blog2_Post
bottom of page